Gedicht laureate Pottelberg vereeuwigd

Eerder dit jaar won Helena Daiga de poëziewedstrijd van het Willemsfonds Kortrijk. Haar gedicht is nu integraal vereeuwigd op de muren van de gemeenteraadszaal van het Stadhuis in Kortrijk. Burgemeester Vincent Van Quickenborne maakte tijdens de plechtige inhuldiging graag een selfie met de winnares en haar gedicht. We kijken nu al uit naar de volgende poëziewedstrijd.

Toelatingsexamens Arts/Tandarts

De laatste week van augustus zijn er in heel Vlaanderen Toelatingsexamens voor de universitaire richtingen Arts/Tandarts. In Kortrijk gaan die door op campus Pottelberg. Geen toeval, want de campus telt heel wat wetenschappelijke richtingen in ASO en TSO. Ook onze eigen leerlingen die deelnemen scoren sterk. We duimen nu al voor volgende week.

Gloednieuwe sportinfrastructuur

Na zes maanden renoveren is de nieuwe sportinfrastructuur van athena campus Pottelberg klaar. Ramen, plafond en verlichting werden vernieuwd. Ook werd een verende sportvloer aangelegd. Bovendien zijn er vier nagelnieuwe kleedkamers en twee dito doucheruimtes ingericht. Onze leerlingen staan al te popelen om te sporten!

Olympiades Wetenschappen

Vier leerlingen stoten door voor Olympiades Wetenschappen. Ook dit jaar scoort campus Pottelberg sterk voor Wetenschappen. Zowel voor Aardrijkskunde als Chemie mogen leerlingen door naar de volgende ronde in het 2de semester. Andermaal het bewijs dat de leerlingen degelijk voorbereid worden op hogere studies. Wij duimen alvast!

Athena goes Europe

Athena campus Pottelberg behaalde het hoogste Europese kwaliteitslabel voor het BIS project (Erasmus+ 2017-2019). Dit is een erkenning van Europa op het hoogste niveau. Dank aan onze Latinisten, de Baskische leerlingen van IES Urbi Basauri en de Italiaanse leerlingen van Tito Livio Milaan. Athena zet hiermee andermaal internationalisering op de kaart.

Toelatingsexamen arts en tandarts

Ook dit jaar zijn heel wat leerlingen van campus Pottelberg geslaagd voor het toelatingsexamen arts en tandarts. Een dikke proficiat aan Louise, Braïm en Laurens. Zij slaagden immers met brio voor het toelatingsexamen arts en tandarts en behaalden allen zelfs hoge scores. Opnieuw een bevestiging dat we onze leerlingen grondig voorbereiden op hogere studies aan de universiteit. Athena wenst hen veel succes!

Vierdubbele voetbaltriomf

Het WK Voetbal komt steeds dichterbij. De sportleerlingen van athena campus Pottelberg geven alvast het goede voorbeeld en haalden maar liefst vier bekers met de eindwinst binnen in één week tijd. Zowel onze cadetten als onze scholieren kroonden zich eerst tot West-Vlaams kampioen en vervolgens tot Vlaams kampioen in de grote SVS-voetbalcompetitie. Een knaller van een sportprestatie en een waar unicum!

Debatduel

Sterkste debaters van West-Vlaanderen zitten op athena campus Pottelberg

Zaterdag 17 maart vertegenwoordigden Jonas en Jorre West-Vlaanderen nadat ze de provinciale voorrondes hadden gewonnen. In het Vlaams Parlement in Brussel (jawel) kregen ze een debatduel aan te gaan met andere provinciale winnaars.

De hoofdprijs in de wacht slepen zat er helaas niet in, maar de eer werd alleszins hoog gehouden, zo konden de talrijk meegereisde ouders, medeleerlingen, leerkrachten en directie getuigen.