Athena campus Heule

Jij bent een maker?

Maak dat je naar campus Heule komt!


Vakmanschap en creativiteit typeren campus Heule. Innovatieve studierichtingen met hoge tewerkstellingskansen zoals Multimedia, Drukken, Printmedia maar ook Elektriciteit, Bouw, Auto en Schilderen en Decoratie worden hier aangeboden.

Op campus Heule heerst een vriendschappelijke schoolsfeer waar iedereen oprecht en welgemeend met elkaar begaan is. Het schoolteam kent elke leerling en steunt elke leerling.

Deze leerlingen gaan het maken.

Totale ontplooiing

Jongeren opleiden vraagt vandaag de dag meer dan kennisoverdracht alleen. Athena wil dat jongeren daarbovenop zelfvertrouwen en burgerzin krijgen. Dat ze samen leren samenleven en voorbereid zijn op de maatschappij en haar uitdagingen. De leerkrachten en medewerkers op campus Heule doen meer dan kennis en vaardigheden overbrengen. Ze streven de totale ontplooiing van de leerlingen tot gediplomeerde en evenwichtige persoonlijkheden na, die hun weg weten te vinden in onze samenleving.

Modern machinepark

Om die doelstelling te realiseren kan de school beroep doen op enkele troeven. Een degelijk en modern uitgerust machinepark. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen voorbereid zijn op het hedendaagse bedrijfsleven. Vele doe-activiteiten, stages en initiatieven die het ondernemerschap aanwakkeren. Een gemotiveerd, hooggekwali ceerd schoolteam en een deskundig georganiseerde leerlingenbegeleiding die niet alleen het leer- maar ook het opvoedingsproces aansturen. De campus voor makers heeft alles voor een goede start.

Alle opties nog open

Wie kiest voor de campus voor makers houdt alle opties open. Onze afgestudeerden stromen door naar hogescholen en behalen er hun bachelor of komen op de arbeidsmarkt terecht na hun specialisatiejaar.

dobbelsteenxl1.jpg
heule2.jpg

STEM voor jou

STEM* is een prachtige manier om leerlingen met nieuwe technologie te laten experimenteren. Niet games spelen, maar ze zelf maken. In onze 1ste graad, De Dobbelsteen XL, kan het. Met ateliers voor onder meer Multimedia, Printmedia, Mechanica en Elektriciteit, is alles aanwezig voor boeiende analyses en proefjes. Waarom gebeurt dit? Hoe kan dat? Wat zou er gebeuren als …? Met de kennis uit de exacte wetenschapsvakken vinden de leerlingen zelf antwoorden. Daar wil ik meer van weten! Dat ga ik eens uitpluizen! En waarom dit niet zelf maken? Leren wordt een ontdekkingsreis!
(*) STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics

De Dobbelsteen XL

Leerlingen en ouders ervaren de overgang van basisschool naar middelbare school als brusk. Wanneer basisschool en middelbare school echter de krachten bundelen kunnen we de toekomst en ontwikkeling van uw kind beter begeleiden. In de Dobbelsteen XL kunnen kinderen van het 3de leerjaar tot en met het 2de middelbaar les volgen. Meer info vind je op de website van De Dobbelsteen XL.

Opleidingsvorm 4 type 9

Op campus Heule bieden we opleidingsvorm 4 type 9 aan voor leerlingen in de eerste graad A-stroom. OV4 T9 is buitengewoon onderwijs voor leerlingen met autisme. De leerlingen behalen dezelfde eindtermen als leerlingen in het regulier onderwijs maar dit binnen een autismevriendelijk kader. In de kleine klasgroepen (max. 7 leerlingen) wordt ingezet op voorspelbaarheid, structuur en rust. We streven naar een geïntegreerde werking. Indien de leerlingen dit wensen kunnen ze aansluiten bij activiteiten met andere klassen van de eerste graad zoals sport over de middag, leerlingenraad, speelplaats eerste graad…

  • Infoavond athena@themovies donderdag 1 februari 2024 om 18.30 u. in Kinepolis Kortrijk
  • Infodag 1ste graad zaterdag 16 maart van 9.00 u. tot 13.00 u.
  • Opendeur: zat. 20 april 2024 (10 tot 17u)
  • Infodag en inschrijven: zaterdag 29 juni 2024 van 9 tot 13u.

Informatie & inschrijven tijdens de vakantie:
0494 34 76 20 of info@athena-heule.be

Bezoek onze campus virtueel via onze Google Maps 360° tour.

heule4.jpg
heule3.jpg
heule5.jpg
heule6.jpg

Athena campus Heule

Guido Gezellelaan 10
8501 Heule

1ste graad + OV4 Type 9: Tel. 056 37 03 57

2de en 3de graad: Tel. 056 35 13 82 

info@athena-heule.be

Frank Deryckefrank.derycke@athena-driehofsteden.be 
056 22 34 81 • 0494 34 76 20

Onze school kiest al jaren resoluut voor de herstelgerichte visie en dit in de hele schoolwerking. We behaalden ook het prestigieuze label van Herstelgerichte school op 8 november 2016. Meer info...
facebook.jpg
twitter.jpg
clb.jpg
scholengroep.jpg
smartschool.jpg
soda.jpg

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid