NESTFLIX

De leerlingen van 1B Nest uit campus Drie Hofsteden hebben vanaf nu toegang tot NESTFLIX. Hier kunnen de leerlingen op zelfstandige wijze een verkorte versie van de lessen van die week bekijken. Heel handig voor onze doeners die ziek thuis zitten of in quarantaine moeten. Vrijdagmorgen tijdens de uurtjes Remediëren en Excelleren werden de filmpjes voor Natuurwetenschappen en Aardrijkskunde al uitgebreid bekeken. De leerlingen worden ondersteund om hun eigen hulpvragen op te schrijven en op te lossen. Doeners aan zet, ook op afstand!

Gedicht laureate Pottelberg vereeuwigd

Eerder dit jaar won Helena Daiga de poëziewedstrijd van het Willemsfonds Kortrijk. Haar gedicht is nu integraal vereeuwigd op de muren van de gemeenteraadszaal van het Stadhuis in Kortrijk. Burgemeester Vincent Van Quickenborne maakte tijdens de plechtige inhuldiging graag een selfie met de winnares en haar gedicht. We kijken nu al uit naar de volgende poëziewedstrijd.

Toelatingsexamens Arts/Tandarts

De laatste week van augustus zijn er in heel Vlaanderen Toelatingsexamens voor de universitaire richtingen Arts/Tandarts. In Kortrijk gaan die door op campus Pottelberg. Geen toeval, want de campus telt heel wat wetenschappelijke richtingen in ASO en TSO. Ook onze eigen leerlingen die deelnemen scoren sterk. We duimen nu al voor volgende week.

Video grafische afdeling

Ben jij de leerling die wij zoeken? Neem snel contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

OV4 type 3 in groene omgeving

OV4 type 3 breidt uit in een groene omgeving op athena campus Ter Bruyninge. In opleidingsvorm 4 wordt het programma van het ‘gewone’ secundair onderwijs gegeven, maar dan met doelstellingen en ondersteuning aangepast aan de problematiek van de jongere.

Gloednieuwe sportinfrastructuur

Na zes maanden renoveren is de nieuwe sportinfrastructuur van athena campus Pottelberg klaar. Ramen, plafond en verlichting werden vernieuwd. Ook werd een verende sportvloer aangelegd. Bovendien zijn er vier nagelnieuwe kleedkamers en twee dito doucheruimtes ingericht. Onze leerlingen staan al te popelen om te sporten!