Nieuws

Residentie op school

Geert Spillebeen ging op residentie in athena campus Drie Hofsteden en maakte samen met de leerlingen 4MW/WL een podcast. Niet alleen de leerlingen kregen een boost zelfvertrouwen, Geert zelf kreeg ook een shot zuurstof. Lees zijn ervaringen. 
https://www.literatuurvlaanderen.be/mijn-residentie-op-school-was-een-verjongingskuur

Deze ietwat oudere, witte, West-Vlaamse wijze kreeg, laverend door de schoolgangen tussen de ritselende rokken en bonte sjaals van de overwegend gekleurde scholieren, de hele wereld te zien. Alle continenten ineens. Een nieuwe wereld ging voor mij open. En ja, ook voor enkelen van hen: de wereld van verhalen en van literatuur met kleine L, via hun zelfgeschreven creaties. “Neen, mijnheer. Nooit gedacht dat ik dat kon.” Een warmer compliment bestaat niet.
En voor de leerlingen? Het project gaf hun een boost van zelfvertrouwen. Hoe zij in één trimester evolueerden van een zuchtend ‘dat kan ik niet’ en ‘ik weet niet hoe te beginnen’ naar de verwondering over een heus verhaal dat ze zelf verwoord hadden. Die blik van blijdschap, trots ook, is onbetaalbaar. Met enige overdrijving durf ik zeggen: de spiegel is afgeveegd. Hun zelfbeeld oogt beter. Ze zien zichzelf duidelijker, met hun pas ontdekte talenten. Foto's: Bob De Mol

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid