Grafimedia : printmedia

3de graad Dubbele finaliteit

Heb jij oog voor detail en interesse in mooi drukwerk? Wij leren jou hoe je creatief leert denken en hoe je mooie ontwerpen maakt.
Een affiche, t-shirt of coole sticker, logo's, huisstijlen, je leert het allemaal bij ons ontwerpen. Heb jij oog voor detail en mooi design dan is de richting grafimedia iets voor jou!

 

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geïnteresseerd in ontwerpen, foto’s bewerken, illustratie, opmaken en voorbereiden van allerlei gedrukte media? Kies dan voor de derde graad Grafimedia! Vormgeving en technische kwaliteit zijn van groot belang. Je leert drukwerk lay-outen (pagina opmaak), grafische publicaties en elementen ontwerpen, beelden bewerken en manipuleren, logo’s en illustraties digitaal tekenen. Je verwerft inzichten in verschillende druktechnieken en past die in de ontwerpfase toe. Met deze vaardigheden kan je toetreden tot de arbeidsmarkt als creatief DTP’er of Grafisch ontwerper. Veel leerlingen volgen hierna een Se-n-Se opleiding of kiezen een professionele bacheloropleiding.

Wat na deze studierichting?

Je verwerft heel wat vaardigheden om toe te treden tot de arbeidsmarkt of als digitaal ontwerper. Wil je je nog meer specialiseren, dan kan je verder studeren op het niveau van een graduaatsopleiding, een professionele bachelor of een academische bachelor (veel keuzemogelijkheden) en/of master in de kunst.

 

Welke specifieke vakken of leerinhouden komen in deze richting aan bod?

Grafisch Ontwerp, Lay-out & Opmaak, Printdesign, Printproductie

 

 

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Nederlands     3 3
Frans     3 3
Engels     2 2
Geschiedenis & burgerschap     1,5 1,5
Wiskunde     3 3
STEM-wetenschappen     1,5 1,5
athena skills     1
Specifiek gedeelte     13 13
Totaal     32 32

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid