Elektrische installaties

3de graad Dubbele finaliteit

Kies voor elektrische installaties en ontwikkel zowel technische als theoretische vaardigheden. Een praktijkgerichte opleiding met dubbele finaliteit die je voorbereidt op een boeiende carrière of verder studeren in het hoger onderwijs.
Ik heb voor elektrische installaties gekozen omdat ik graag met mijn handen werk en tegelijkertijd ook graag theoretische kennis opdoe. Deze opleiding heeft me zowel praktische vaardigheden als diepgaande theoretische kennis bijgebracht die me goed van pas zullen komen in mijn toekomstige carrière.

Waarom deze richting kiezen?

De opleiding Elektro Technieken biedt een goede voorbereiding op een technische carrière in verschillende sectoren, van elektromechanica tot automatisatie en hernieuwbare energie. Bovendien opent deze richting ook de deur naar verdere studies in een hogeschool of universiteit.

Wat na deze studierichting?

Voorbereid zijn op de toekomst is cruciaal, en de opleiding elektrische installaties biedt daar een uitstekende basis voor. Met deze opleiding ben je goed voorbereid op een carrière in de elektrotechniek en kan je zowel aan de slag in de bouwsector als in de industrie. Daarnaast is deze opleiding ook een prima opstap naar verdere studies op het hoger niveau, zoals een professionele bachelor in de elektrotechniek of energietechnologie.

Welke specifieke vakken of leerinhouden komen in deze richting aan bod?

De studierichting heeft een dubbele doelstelling. De leerlingen leren procesmatig denken en kwaliteitsvol handelen om zich als elektrotechnicus te kunnen bewegen tussen opdrachtgever-ontwerper en de zuivere uitvoerder. De klemtoon ligt op herkennen, interpreteren, toelichten en verwerken van de ontwerpaspecten om te komen tot praktische realisaties. De taak van een dergelijke elektrotechnicus is zowel uitvoerend als coördinerend. Vervolgstudies aanvatten om zich te specialiseren en/of zijn competenties te verbreden via een Se-nSe of professionele bacheloropleiding.

 

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Nederlands     3 3
Frans     3 3
Engels     2 2
Geschiedenis & burgerschap     1,5 1,5
Wiskunde     3 3
STEM-wetenschappen     1,5 1,5
athena skills     1
Specifiek gedeelte     13 13
Totaal     32 32

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid