Beste Belgische sommelier van 2017

Afdrukken

Leerkracht Jasper Van Papeghem beste Belgische sommelier van 2017!

Onze leerkracht drankenleer van athena campus Drie Hofsteden en tevens de wijnkelner van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge won zondagavond in Brussel de finale van het Belgische kampioenschap, georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde.

De wijnobers moesten zich bewijzen in acht proeven, theoretisch en praktisch, waarbij ze telkens werden beoordeeld door een jury van Belgische en internationaal gerenommeerde wijnkenners. Zo moesten ze wijnen, ciders en champagnes blind herkennen en beschrijven, wijnetiketten identificeren en gasten aan tafel bedienen. Volgens Guido Van Imschoot, de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers, haalde Van Papeghem het omdat hij "veel maturiteit" uitstraalde en "erg vlot omging met het publiek". Ook op school is Jasper uiterst passioneel bezig met zijn vak. Elk jaar stelt hij samen met de leerlingen de wijnkaart samen voor hun didactische restaurant “d’Hofstede’.

Wenst u ook te genieten van de maaltijden en wijnen van de afdeling Restaurant-Keuken en Wereldgastronomie? Reserveer dan op dinsdag- of donderdagmiddag een plaatsje in het oefenrestaurant! Reservaties en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 056 22 34 81.

WTV-reportage