De opleiding Restaurant-keuken duaal combineert praktijkervaring in een restaurant met theoretisch onderwijs. Studenten werken in een professionele keuken, waar ze leren koken, menu’s samenstellen, hygiëne en werkorganisatie hanteren, en gastgerichte service bieden. Het duaal aspect betekent dat ze naast hun werkervaring in de keuken ook colleges volgen die hen voorzien van de benodigde kennis over ingrediënten, kooktechnieken en restaurantmanagement. Deze opleiding bereidt studenten voor op een carrière als kok of in andere functies binnen de horeca, met een sterke focus op de praktijk.
Duaal leren is een volwaardige leerweg binnen het secundair onderwijs. De lerende verwerft kennis en vaardigheden in de klas én op de werkvloer. Na een inloopperiode ben je 2 dagen op school en 3 dagen op je werkplek.
Duaal leren heeft heel wat voordelen:
Hoe kan je een duale opleiding volgen?
De trajectbegeleider blijft je de hele tijd ondersteunen en begeleiden. Een mentor in het bedrijf helpt je met al je vragen en zorgt voor je opleiding op de werkplek.
Basisvorming | ||
5e jaar
|
6e jaar
|
|
Levensbeschouwelijke vakken | 2 | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
PAV | 6 | 6 |
Specifiek gedeelte | ||
NEST | 4 | 4 |
Werkplekleren | 20 | 20 |
Totaal | 36 | 36 |
open voor info en inschrijvingen:
zaterdag 28 juni van 9.00u tot 13.00u
open tot en met 4 juli tijdens de schooluren.
Terug open vanaf 18 augustus