Secundair onderwijs
+32 (56) 00 00 00

Kies je opleiding

Opleidingkiezer

48 opleidingen « Page 1 of 3 »
Filter
Wis alle filters
Domeinen
Domein
School
Graad
Type
Tags
Opleidingen
Domein: Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 7e jaar
Type: Arbeidsfinaliteit
Domein: Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 1e graad
Type: A-stroom
Domein: Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 1e graad
Type: B-stroom
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 2e graad
Type: Arbeidsfinaliteit
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 2e graad
Type: Dubbele finaliteit
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 3e graad
Type: Dubbele finaliteit
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 7e jaar
Type: Arbeidsfinaliteit
Domein: Algemene vorming,Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: OV4 type 3
Graad: 1e graad
Type: B-stroom
Domein: Voeding en Zorg
School: CLW
Graad: 2e graad
Type: Beroepskwalificatie
Domein: Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 2e graad
Type: Arbeidsfinaliteit
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 3e graad
Type: Arbeidsfinaliteit
Domein: Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 3e graad
Type: Arbeidsfinaliteit
Domein: Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 3e graad
Type: Arbeidsfinaliteit
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 3e graad
Type: Dubbele finaliteit
Domein: Voeding en Zorg
School: CLW
Graad: 2e graad
Type: Beroepskwalificatie
Domein: Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 1e graad
Type: A-stroom
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 1e graad
Type: B-stroom
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Drie Hofsteden
Graad: 2e graad
Type: Doorstroomfinaliteit
Domein: Voeding en Zorg,Economie en Maatschappij
School: athena Ter Bruyninge
Graad: Integratiefase
Type: OV3
Domein: Economie en Maatschappij,Voeding en Zorg
School: athena Ter Bruyninge
Graad: Integratiefase
Type: OV3
Opleidingen

7e jaar Kok (na OK3) duaal

Word kok of een gastvrije kelner! In onze restaurantopleiding leer je alles over de wereldkeuken. Van het creëren van culinaire hoogstandjes in onze didactische keuken tot het onthalen van klanten in ons restaurant. Een praktische opleiding voor wie van koken en mensen houdt!  

Voeding en Horeca

De opleiding Voeding en Horeca richt zich op het voorbereiden van studenten voor een carrière in de horeca- en voedingssector. Studenten leren over voeding, kooktechnieken, gastvrijheid, en het beheren van horecagelegenheden. De opleiding combineert praktische vaardigheden in de keuken met kennis over voedingsleer, voedselveiligheid en horecamanagement. Afgestudeerden kunnen aan de slag in restaurants, hotels, cateringbedrijven of andere horecagerelateerde functies, zoals chef-kok, restaurantmanager of voedselconsulent.

Lessentabel

Basisvorming 1ste jaar 2de jaar
Wiskunde 5 4
Nederlands 5 4
Frans 4 3
Engels 2 2
Geschiedenis 1 2
Aardrijkskunde 2 1
Natuurwetenschappen 1 2
Techniek 2 2
Economie 1 0
Lichamelijke opvoeding 2 2
Crea/Expressie 1 1
Remediëren - excelleren 2 2
Talentmodules - basisopties 2 (doorschuif) 5 Keuze:  Latijn, Economie & organisatie, Moderne talen & wetenschappen, Maatschappij & welzijn, Voeding-horeca
Klasuur - middagatelier 2 2

Voeding en Horeca

De opleiding Voeding en Horeca richt zich op de voorbereiding van studenten op een carrière in de voedings- en horecasector. Studenten leren over voedselbereiding, -verwerking en -presentatie, evenals het beheer van horecagelegenheden zoals restaurants, cafés en hotels. De opleiding omvat onderwerpen zoals menuplanning, hygiëne, gastvrijheid, managementvaardigheden en duurzaamheid in de voedselindustrie. Het doel is om studenten de nodige praktische en theoretische kennis bij te brengen om als kok, restaurateur, gastheer of in managementfuncties binnen de horeca en voedingssector te werken.

Lessentabel

Basisvorming 1ste jaar 2de jaar
NEST: Wiskunde Nederlands Burgerschap en financiële geletterdheid Aardrijkskunde Geschiedenis Natuurwetenschappen 14 11
Lichamelijke opvoeding 2 3
Expressie 1 1
Frans 3 3
Techniek 6  
Remediëren - excelleren 2 2
Talentmodules - basisopties 2 (doorschuif) 5+5 Keuze uit: Horeca, Economie & organisatie, Maatschappij & welzijn, Sport
Klasuur - middagatelier 2 2

zorg & welzijn

De richting Zorg en Welzijn in de arbeidsfinaliteit bereidt leerlingen voor op een job in de zorg- en welzijnssector. De opleiding is praktijkgericht en legt de nadruk op het aanleren van sociale vaardigheden, basiszorg, huishoudelijke taken en omgang met kinderen, ouderen en mensen met een zorgbehoefte. Leerlingen doen vaak stage en leren werken in een team, communiceren met zorgvragers en basiszorg verlenen. Na het afstuderen kunnen ze meteen aan de slag in bijvoorbeeld de kinderopvang, woonzorgcentra of thuiszorg.

Lessentabel

Zorg en welzjn
Basisvorming    
  3e jaar 4e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
PAV 8 8
FLEX 2 2
     
Specifiek gedeelte    
NEST Health & Care 16 16
     
Totaal 32 32

Wellness en lifestyle

Een opleiding die zich richt op het verzorgen en verbeteren van het fysieke welzijn en uiterlijk van mensen. Je leert technieken zoals gezichts- en lichaamsverzorging, massage, make-up, en nagelstyling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan klantgerichtheid, hygiëne, en het creëren van een ontspannende sfeer. Deze opleiding is ideaal voor wie een carrière wil in de schoonheids- en wellnesssector.

Lessentabel

Basisvorming    
  3e jaar 4e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 2 2
Geschiedenis 1 2
Wiskunde 3 3
STEM-wetenschappen 2 1
athena skills 1 1
Specifiek gedeelte    
Wellness en lifestyle 10 10
Toegepaste Biologie 1 1
Toegepaste psychologie 2 2
     
Totaal 32 32

Wellness en schoonheid

Een opleiding die zich richt op het verzorgen en verbeteren van het fysieke welzijn en uiterlijk van mensen. Je leert technieken zoals gezichts- en lichaamsverzorging, massage, make-up, en nagelstyling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan klantgerichtheid, hygiëne, en het creëren van een ontspannende sfeer. Deze opleiding is ideaal voor wie een carrière wil in de schoonheids- en wellnesssector.

Lessentabel

Basisvorming    
 
5e jaar
6e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 2 2
Geschiedenis 1 2
Wiskunde 2 2
STEM-wetenschappen 2 1
athena 21st century skills 1 1
Specifiek gedeelte    
Toegepaste psychologie 2 2
Toegepaste biologie 1 1
Wellness en schoonheid 11 11
     
Totaal 32 32

7e jaar Kinderbegeleider (na OK3)

De richting Kinderzorg richt zich op het bieden van zorg en ondersteuning aan kinderen, van baby’s tot jongvolwassenen, die tijdelijke of langdurige zorg nodig hebben. Studenten leren hoe ze kinderen kunnen helpen bij hun dagelijkse activiteiten, gezondheid en welzijn, bijvoorbeeld bij ziekte, ontwikkeling of sociale problemen. De opleiding richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden in het verzorgen, begeleiden en ondersteunen van kinderen in diverse zorginstellingen, ziekenhuizen of thuiszorgsituaties. Het doel is om kinderen te helpen bij hun groei en ontwikkeling, met aandacht voor zowel lichamelijke als emotionele zorg.

Maatschappij en Welzijn

De opleiding Maatschappij en Welzijn richt zich op het begrijpen van sociale vraagstukken en het verbeteren van het welzijn van individuen en gemeenschappen. Studenten leren over maatschappelijke thema’s zoals armoede, gezondheid, en sociale integratie, en ontwikkelen vaardigheden om mensen te ondersteunen en beleid te maken dat sociale verandering bevordert. De opleiding bereidt studenten voor op een carrière in de zorg, het maatschappelijk werk of beleidsadvies, met een focus op het bevorderen van een rechtvaardige en zorgzame samenleving.

Lessentabel

1B OV4  
LO 2
LBV 2
Nederlands 5
Frans 3
Wiskunde 4
STEM 6
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Natuurwetenschappen 2
Creatief atelier 1
Economie 1
   
Remediëren en exceleren 1
Leren leren 2
Klasuur 1
  32

Keukenmedewerker

De opleiding Keukenmedewerker richt zich op het aanleren van de basisvaardigheden en technieken die nodig zijn voor het werken in een professionele keuken. Studenten leren koken, bereiden gerechten, werken met keukengerei, en volgen hygiëne- en veiligheidsvoorschriften. De opleiding biedt praktische ervaring in het assisteren bij het klaarmaken van maaltijden, het organiseren van de werkplek en het ondersteunen van het keukenteam. Afgestudeerden kunnen aan de slag in restaurants, hotels, cateringbedrijven of andere horecagelegenheden.

Lessentabel

BK2 (tweede graad)  
PAV 6
Frans 2
FLEX PAV in BGV 2
BGV 6
POLY voortraject 6
VORMING voortraject 6
Stage - Arbeidscontract  
  16 (+12)

Restaurant en Keuken

Word kok of een gastvrije kelner! In onze restaurantopleiding leer je alles over de wereldkeuken. Van het creëren van culinaire hoogstandjes in onze didactische keuken tot het onthalen van klanten in ons restaurant. Een praktische opleiding voor wie van koken en mensen houdt!

Lessentabel

  3e jaar 4e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
PAV 8 8
FLEX 2 2
     
     
     
     
Specifiek gedeelte    
NEST Food & Serve 16 16
     
     
Totaal 32 32

Opvoeding en begeleiding

Een opleiding die je voorbereidt op het ondersteunen en begeleiden van kinderen, jongeren, en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je een veilige en stimulerende omgeving creëert, pedagogische technieken toepast, en inspelt op individuele behoeften. Geschikt voor wie wil werken in kinderopvang, onderwijs, of zorg- en welzijnssectoren.

Lessentabel

 
5e jaar
6e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
PAV 6 6
     
     
Specifiek gedeelte
NEST Health & Care 18 18
FLEX 2 2
     
Totaal 32 32

Restaurant en keuken

Word kok of een gastvrije kelner! In onze restaurantopleiding leer je alles over de wereldkeuken. Van het creëren van culinaire hoogstandjes in onze didactische keuken tot het onthalen van klanten in ons restaurant. Een praktische opleiding voor wie van koken en mensen houdt!

Lessentabel

Basisvorming
 
5e jaar
6e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
PAV 6 6
     
     
Specifiek gedeelte
NEST Food & Serve 18 18
FLEX 2 2
     
Totaal 32 32

restaurant-keuken duaal

De opleiding Restaurant-keuken duaal combineert praktijkervaring in een restaurant met theoretisch onderwijs. Studenten werken in een professionele keuken, waar ze leren koken, menu’s samenstellen, hygiëne en werkorganisatie hanteren, en gastgerichte service bieden. Het duaal aspect betekent dat ze naast hun werkervaring in de keuken ook colleges volgen die hen voorzien van de benodigde kennis over ingrediënten, kooktechnieken en restaurantmanagement. Deze opleiding bereidt studenten voor op een carrière als kok of in andere functies binnen de horeca, met een sterke focus op de praktijk.

Lessentabel

Basisvorming
 
5e jaar
6e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Frans 2 2
PAV 6 6
     
     
Specifiek gedeelte
NEST 4 4
Werkplekleren 20 20
     
Totaal 36 36

Opvoeding en begeleiding

Een opleiding die je voorbereidt op het ondersteunen en begeleiden van kinderen, jongeren, en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je een veilige en stimulerende omgeving creëert, pedagogische technieken toepast, en inspelt op individuele behoeften. Geschikt voor wie wil werken in kinderopvang, onderwijs, of zorg- en welzijnssectoren.

Lessentabel

Basisvorming    
 
5e jaar
6e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 2 2
Geschiedenis 1 2
Wiskunde 2 2
STEM-wetenschappen 2 1
athena 21st century skills 1 1
Specifiek gedeelte    
Toegepaste psychologie 2 2
Pedagogiek 1 1
Opvoeding en begeleiding 11 11
     
     
Totaal 32 32

Medewerker (banket)bakkerij

De opleiding Medewerker (banket)bakkerij richt zich op het aanleren van de vaardigheden die nodig zijn voor het werken in een bakkerij, met een focus op het maken van brood, banket en gebak. Studenten leren de technieken voor het bereiden, bakken en afwerken van verschillende bakkerijproducten, evenals het omgaan met ingrediënten en het volgen van hygiëne- en veiligheidsnormen. De opleiding biedt praktische ervaring in de bakkerij en bereidt studenten voor op een carrière als bakker of banketbakker in bakkerijen, patisserieën of cateringbedrijven.

Lessentabel

BK2 (tweede graad)  
PAV 6
Frans 2
FLEX PAV in BGV 2
BGV 6
POLY voortraject 6
VORMING voortraject 6
Stage - Arbeidscontract  
  16 (+12)

Maatschappij en Welzijn

De opleiding Maatschappij en Welzijn richt zich op het begrijpen en verbeteren van de maatschappelijke omstandigheden en het welzijn van individuen en groepen. Studenten bestuderen sociale vraagstukken, zoals armoede, gezondheid, en sociale ongelijkheid, en leren hoe ze beleid en interventies kunnen ontwikkelen die het welzijn van mensen bevorderen. De opleiding combineert kennis van sociologie, psychologie en zorg, en bereidt studenten voor op een carrière in sociaal werk, welzijnsorganisaties of beleidsadvies.

Lessentabel

1A  
LBV 2
LO 2
Nederlands 5
Frans 4
Engels 2
Geschiedenis 1
Wiskunde 4
STEM 4
Economie 1
Klasuur 1
NW 1
Rem/exc 2
Aardrijkskunde 2
MO - PO 1
Talentmodules 2
  34

Maatschappij en Welzijn

De opleiding Maatschappij en Welzijn richt zich op het begrijpen en verbeteren van maatschappelijke vraagstukken en het welzijn van individuen en groepen. Studenten leren over sociale en culturele ontwikkelingen, de werking van sociale instituties, en hoe ze mensen kunnen ondersteunen in verschillende levensfasen. Het programma behandelt thema’s zoals zorg, welzijn, sociale rechtvaardigheid en beleid, en bereidt studenten voor op een carrière in sociale diensten, zorginstellingen, gemeenschapswerk of beleidsontwikkeling.

Lessentabel

1B  
LO 2
LBV 2
Nederlands 5
Frans 3
Wiskunde 4
STEM 6
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Natuurwetenschappen 2
Creatief atelier 1
Economie 1
   
Remediëren en exceleren 2
Talent 2
Klasuur 1
  33
 

Maatschappij- en welzijnswetenschappen

Een theoretische opleiding die zich richt op het bestuderen van mens en samenleving. Je leert over psychologie, sociologie, communicatie en welzijn. De nadruk ligt op het begrijpen van sociale structuren en menselijk gedrag, met oog op een toekomst in de zorg-, welzijns- of onderwijssector. Ideaal voor wie geïnteresseerd is in maatschappelijke thema’s en het ondersteunen van anderen.

Lessentabel

Basisvorming    
  3e jaar 4e jaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 2 2
Geschiedenis 1 2
Wiskunde 3 3
STEM-wetenschappen 2 1
athena skills 1 1
Specifiek gedeelte    
Maatschappij en welzijn 10 10
Toegepaste Biologie 1 1
Toegepaste psychologie 2 2
     
Totaal 32 32

Huishoudhulp zorg

De opleiding richt zich op het bieden van ondersteuning in huishoudens en zorginstellingen. Je leert taken zoals schoonmaken, boodschappen doen, koken en helpen bij persoonlijke verzorging. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in het bieden van zorg en ondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben door ouderdom, ziekte of een beperking. Het is een praktische opleiding waarbij je ook leert omgaan met diverse zorgtechnieken en sociale vaardigheden.

Keukenmedewerker

De opleiding bereidt je voor op het ondersteunen van koks in de keuken. Je leert verschillende taken zoals het voorbereiden van ingrediënten, het schoonmaken van keukengerei en werkruimtes, het assisteren bij het koken en het uitvoeren van basis kooktechnieken. De opleiding richt zich op hygiëne, veiligheid en efficiëntie in een professionele keukenomgeving.
Opleidingen
7e jaar Kok (na OK3) duaal Word kok of een gastvrije kelner! In onze restaurantopleiding leer je alles over de wereldkeuken. Van het creëren van culinaire hoogstandjes in onze didactische keuken tot het onthalen van klanten in ons restaurant. Een praktische opleiding voor wie van koken en mensen houdt!  
Voeding en Horeca De opleiding Voeding en Horeca richt zich op het voorbereiden van studenten voor een carrière in de horeca- en voedingssector. Studenten leren over voeding, kooktechnieken, gastvrijheid, en het beheren van horecagelegenheden. De opleiding combineert praktische vaardigheden in de keuken met kennis over voedingsleer, voedselveiligheid en horecamanagement. Afgestudeerden kunnen aan de slag in restaurants, hotels, cateringbedrijven of andere horecagerelateerde functies, zoals chef Read More
Voeding en Horeca De opleiding Voeding en Horeca richt zich op de voorbereiding van studenten op een carrière in de voedings- en horecasector. Studenten leren over voedselbereiding, -verwerking en -presentatie, evenals het beheer van horecagelegenheden zoals restaurants, cafés en hotels. De opleiding omvat onderwerpen zoals menuplanning, hygiëne, gastvrijheid, managementvaardigheden en duurzaamheid in de voedselindustrie. Het doel is om studenten de nodige praktische en theoretische kennis bi Read More
zorg & welzijn De richting Zorg en Welzijn in de arbeidsfinaliteit bereidt leerlingen voor op een job in de zorg- en welzijnssector. De opleiding is praktijkgericht en legt de nadruk op het aanleren van sociale vaardigheden, basiszorg, huishoudelijke taken en omgang met kinderen, ouderen en mensen met een zorgbehoefte. Leerlingen doen vaak stage en leren werken in een team, communiceren met zorgvragers en basiszorg verlenen. Na het afstuderen kunnen ze meteen aan de slag in bijvoorbeeld de k Read More
Wellness en lifestyle Een opleiding die zich richt op het verzorgen en verbeteren van het fysieke welzijn en uiterlijk van mensen. Je leert technieken zoals gezichts- en lichaamsverzorging, massage, make-up, en nagelstyling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan klantgerichtheid, hygiëne, en het creëren van een ontspannende sfeer. Deze opleiding is ideaal voor wie een carrière wil in de schoonheids- en wellnesssector. Lessentabel Basisvorming       3e jaar 4e jaar Read More
Wellness en schoonheid Een opleiding die zich richt op het verzorgen en verbeteren van het fysieke welzijn en uiterlijk van mensen. Je leert technieken zoals gezichts- en lichaamsverzorging, massage, make-up, en nagelstyling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan klantgerichtheid, hygiëne, en het creëren van een ontspannende sfeer. Deze opleiding is ideaal voor wie een carrière wil in de schoonheids- en wellnesssector. Lessentabel Basisvorming       5e jaar 6e Read More
7e jaar Kinderbegeleider (na OK3) De richting Kinderzorg richt zich op het bieden van zorg en ondersteuning aan kinderen, van baby’s tot jongvolwassenen, die tijdelijke of langdurige zorg nodig hebben. Studenten leren hoe ze kinderen kunnen helpen bij hun dagelijkse activiteiten, gezondheid en welzijn, bijvoorbeeld bij ziekte, ontwikkeling of sociale problemen. De opleiding richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden in het verzorgen, begeleiden en ondersteunen van kinderen in diverse zorgi Read More
Maatschappij en Welzijn De opleiding Maatschappij en Welzijn richt zich op het begrijpen van sociale vraagstukken en het verbeteren van het welzijn van individuen en gemeenschappen. Studenten leren over maatschappelijke thema’s zoals armoede, gezondheid, en sociale integratie, en ontwikkelen vaardigheden om mensen te ondersteunen en beleid te maken dat sociale verandering bevordert. De opleiding bereidt studenten voor op een carrière in de zorg, het maatschappelijk werk of beleidsadvies, met Read More
Keukenmedewerker De opleiding Keukenmedewerker richt zich op het aanleren van de basisvaardigheden en technieken die nodig zijn voor het werken in een professionele keuken. Studenten leren koken, bereiden gerechten, werken met keukengerei, en volgen hygiëne- en veiligheidsvoorschriften. De opleiding biedt praktische ervaring in het assisteren bij het klaarmaken van maaltijden, het organiseren van de werkplek en het ondersteunen van het keukenteam. Afgestudeerden kunnen aan de slag in restaurant Read More
Restaurant en Keuken Word kok of een gastvrije kelner! In onze restaurantopleiding leer je alles over de wereldkeuken. Van het creëren van culinaire hoogstandjes in onze didactische keuken tot het onthalen van klanten in ons restaurant. Een praktische opleiding voor wie van koken en mensen houdt! Lessentabel   3e jaar 4e jaar Levensbeschouwelijke vakken 2 2 Lichamelijke opvoeding 2 2 Frans 2 2 PAV 8 8 FLEX 2 2                 & Read More
Opvoeding en begeleiding Een opleiding die je voorbereidt op het ondersteunen en begeleiden van kinderen, jongeren, en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je een veilige en stimulerende omgeving creëert, pedagogische technieken toepast, en inspelt op individuele behoeften. Geschikt voor wie wil werken in kinderopvang, onderwijs, of zorg- en welzijnssectoren. Lessentabel   5e jaar 6e jaar Levensbeschouwelijke vakken 2 2 Lichamelijke opvoeding 2 2 Read More
Restaurant en keuken Word kok of een gastvrije kelner! In onze restaurantopleiding leer je alles over de wereldkeuken. Van het creëren van culinaire hoogstandjes in onze didactische keuken tot het onthalen van klanten in ons restaurant. Een praktische opleiding voor wie van koken en mensen houdt! Lessentabel Basisvorming   5e jaar 6e jaar Levensbeschouwelijke vakken 2 2 Lichamelijke opvoeding 2 2 Frans 2 2 PAV 6 6             Spe Read More
restaurant-keuken duaal De opleiding Restaurant-keuken duaal combineert praktijkervaring in een restaurant met theoretisch onderwijs. Studenten werken in een professionele keuken, waar ze leren koken, menu’s samenstellen, hygiëne en werkorganisatie hanteren, en gastgerichte service bieden. Het duaal aspect betekent dat ze naast hun werkervaring in de keuken ook colleges volgen die hen voorzien van de benodigde kennis over ingrediënten, kooktechnieken en restaurantmanagement. Deze opleiding b Read More
Opvoeding en begeleiding Een opleiding die je voorbereidt op het ondersteunen en begeleiden van kinderen, jongeren, en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je een veilige en stimulerende omgeving creëert, pedagogische technieken toepast, en inspelt op individuele behoeften. Geschikt voor wie wil werken in kinderopvang, onderwijs, of zorg- en welzijnssectoren. Lessentabel Basisvorming       5e jaar 6e jaar Levensbeschouwelijke vakken 2 2 Lich Read More
Medewerker (banket)bakkerij De opleiding Medewerker (banket)bakkerij richt zich op het aanleren van de vaardigheden die nodig zijn voor het werken in een bakkerij, met een focus op het maken van brood, banket en gebak. Studenten leren de technieken voor het bereiden, bakken en afwerken van verschillende bakkerijproducten, evenals het omgaan met ingrediënten en het volgen van hygiëne- en veiligheidsnormen. De opleiding biedt praktische ervaring in de bakkerij en bereidt studenten voor op een ca Read More
Maatschappij en Welzijn De opleiding Maatschappij en Welzijn richt zich op het begrijpen en verbeteren van de maatschappelijke omstandigheden en het welzijn van individuen en groepen. Studenten bestuderen sociale vraagstukken, zoals armoede, gezondheid, en sociale ongelijkheid, en leren hoe ze beleid en interventies kunnen ontwikkelen die het welzijn van mensen bevorderen. De opleiding combineert kennis van sociologie, psychologie en zorg, en bereidt studenten voor op een carrière in sociaal we Read More
Maatschappij en Welzijn De opleiding Maatschappij en Welzijn richt zich op het begrijpen en verbeteren van maatschappelijke vraagstukken en het welzijn van individuen en groepen. Studenten leren over sociale en culturele ontwikkelingen, de werking van sociale instituties, en hoe ze mensen kunnen ondersteunen in verschillende levensfasen. Het programma behandelt thema’s zoals zorg, welzijn, sociale rechtvaardigheid en beleid, en bereidt studenten voor op een carrière in sociale diensten, zorgi Read More
Maatschappij- en welzijnswetenschappen Een theoretische opleiding die zich richt op het bestuderen van mens en samenleving. Je leert over psychologie, sociologie, communicatie en welzijn. De nadruk ligt op het begrijpen van sociale structuren en menselijk gedrag, met oog op een toekomst in de zorg-, welzijns- of onderwijssector. Ideaal voor wie geïnteresseerd is in maatschappelijke thema’s en het ondersteunen van anderen. Lessentabel Basisvorming       3e jaar 4e jaar Read More
Huishoudhulp zorg De opleiding richt zich op het bieden van ondersteuning in huishoudens en zorginstellingen. Je leert taken zoals schoonmaken, boodschappen doen, koken en helpen bij persoonlijke verzorging. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in het bieden van zorg en ondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben door ouderdom, ziekte of een beperking. Het is een praktische opleiding waarbij je ook leert omgaan met diverse zorgtechnieken en sociale vaardigheden.
Keukenmedewerker De opleiding bereidt je voor op het ondersteunen van koks in de keuken. Je leert verschillende taken zoals het voorbereiden van ingrediënten, het schoonmaken van keukengerei en werkruimtes, het assisteren bij het koken en het uitvoeren van basis kooktechnieken. De opleiding richt zich op hygiëne, veiligheid en efficiëntie in een professionele keukenomgeving.