Wetenschappen - Wiskunde

3de graad ASO

Later wil ik ingenieur worden. Of misschien bioloog? Zelf in het labo proefjes mogen doen, zo leer je de kneepjes van het vak.
Laat de toelatingsproef Arts / Tandarts maar komen!

Waarom deze richting kiezen?

In de richting Wiskunde-Wetenschappen wordt de studie van de natuurverschijnselen, de levenloze en de levende materie uitgediept in de vakken Fysica, Chemie en Biologie. Deze studierichting legt vooral de klemtoon op het aanleren van een wetenschappelijke denkwijze en experimentele vaardigheden. In combinatie hiermee krijg je een stevig pakket Wiskunde te verwerken dat zeer uitdiepend mag worden genoemd.

Leerlingenprofiel

  • Je hebt een grote interesse in natuurverschijnselen en het verklaren ervan. Er wordt echter meer van je verwacht. Drang naar inzicht, zin voor nauwkeurigheid en analyse, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, planmatig werken, zijn belangrijke vereisten voor leerlingen die kiezen voor een richting wetenschappen.
  • Je studiehouding moet gericht zijn op het begrijpend studeren van de leerstof. Een goede kennis van wiskunde is een sterk gewaardeerd hulpmiddel.
  • Een correcte en genuanceerde omschrijving van waarnemingen vereisen een vlotte taalvaardigheid van het Nederlands.
  • Om inzicht te verwerven is het noodzakelijk de resultaten van demonstratieproeven te onthouden en feitenkennis te studeren. Wetenschappen studeren vereist een behoorlijke geheugencapaciteit.
  • Je bent bereid de nodige tijd te besteden aan je studies. Alleen door elke les te studeren, oefeningen voor te bereiden, taken en verslagen tijdig te maken, je nota’s ordelijk en verzorgd bij te houden maak je een behoorlijke kans om succesvol in de richting wetenschappen te slagen.

Wat hierna?

Masteropleidingen Geneeskunde, Burgerlijk Ingenieur, Industrieel Ingenieur, Bio-ingenieurswetenschappen of Farmacie? Ook een Master Geografie of Toegepaste Informatica kunnen perfect, en natuurlijk Chemie, Biologie of Fysica. Keuze te over! Wil je liever een bacheloropleiding kan je kiezen uit zowat alles.

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Nederlands     4 4
Frans     3 3
Engels     2 2
Wiskunde     7/8 7/8
Geschiedenis     2 2
Aardrijkskunde     2 1
Fysica     2 2
Biologie     2 2
Chemie     2 2
Specifiek gedeelte        
Wetenschappelijk Werk Fys/Bio/Chemie        
Zelfstandig Werk Fysica       1/-
Zelfstandig Werk Chemie     1/-  
Initiatie programmeren     1 1
Totaal     32 31

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid