Latijn – Wiskunde

3de graad ASO

Later wil ik ingenieur worden. Of misschien bioloog?
Leren over Rome in Rome, samen cultuur ontdekken!

Waarom deze richting kiezen?

Studies Latijn dragen bij tot de algemene vorming van de leerlingen. Ze hebben tot doel inzicht te verwerven in taal en letterkunde, de kunst en cultuur, de maatschappij en de mentaliteit van de Grieken en de Romeinen. Zo krijgen de leerlingen een beter inzicht in de eigen cultuur en kunnen ze onder andere ook de westerse cultuur met niet-westerse culturen vergelijken.

In combinatie hiermee krijgen de leerlingen een stevig pakket Wiskunde aangeboden dat zowel inhoudelijk als qua aantal uren optimaal voorbereid op alle richtingen waarbij wiskunde een must is.

Leerlingenprofiel

  • De studierichting Latijn richt zich tot leerlingen met een belangrijke interesse voor taal, cultuur en literatuur. De brede algemene vorming die het Latijn hen biedt, spreekt hen aan.
  • Oog hebben voor de klassieke cultuur draagt bij tot openheid voor andere culturen, waardoor de leerlingen de eigen tijdsgeest leren relativeren.
  • Je studiehouding moet gericht zijn op het begrijpend studeren van de leerstof. Een goede kennis van wiskunde is een sterk gewaardeerd hulpmiddel.
  • Een correcte en genuanceerde omschrijving van waarnemingen vereisen een vlotte taalvaardigheid van het Nederlands.
  • Je bent bereid de nodige tijd te besteden aan je studies. Alleen door elke les te studeren, oefeningen voor te bereiden, taken en verslagen

Wat hierna?

Masteropleidingen Geneeskunde, Burgerlijk Ingenieur, Industrieel Ingenieur, Bio-ingenieurswetenschappen of Farmacie? Ook een Master Geografie of Toegepaste Informatica kunnen perfect, en natuurlijk Klassieke Filologie. Keuze te over! Wil je liever een bacheloropleiding idem dito!

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Nederlands     4 4
Frans     3 3
Engels     2 2
Latijn     4 4
Wiskunde     7/8 7/8
Geschiedenis     2 2
Aardrijkskunde     1 1
Fysica     1 1
Biologie     1 1
Chemie     1 1
Specifiek gedeelte        
Onderwijsloopbaanbegeleiding     1 1
Totaal     31/32 31/32

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid