Sport - Wetenschappen

Afdrukken

3de graad ASO

Wetenschappen én sport samen, zo studeer ik later voor kinesist.
Op sportstage in de Ardennen of extreme sports in Spanje... Tof dat we ook die sporten mogen ontdekken.

Waarom deze richting kiezen?

De richting Sport-Wetenschappen focust op een harmonische ontwikkeling van lichaam en geest via sport. De leerlingen kiezen een specialisatie (voetbal, tennis, omnisport, basketbal, dans, judo, fitness, padel en kunstschaatsen), maar krijgen ook de nodige stevige theoretische achtergrond. Presteren voor theorie en voor sport dus!

In de richting Sport-Wetenschappen wordt de studie van de natuurverschijnselen, de levenloze en de levende materie uitgediept in de vakken Fysica, Chemie en Biologie. Deze studierichting legt vooral de klemtoon op het aanleren van een wetenschappelijke denkwijze en experimentele vaardigheden, teruggekoppeld naar de sportlessen zelf!

Leerlingenprofiel

Wat hierna?

Masteropleidingen Lichamelijke Opvoeding, Geneeskunde, Farmacie, Kinesitherapie maar ook studies Master Biologie of Chemie liggen in het verlengde van deze studierichting. Qua bacheloropleidingen keuze te over: Bachelor Sport en Beweging, Bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen of Biomedische Laboratoriumtechnologie of een onderwijsopleiding Lichamelijke Opvoeding, het kan allemaal.

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding        
Nederlands     4 4
Frans     3 3
Engels     2 2
Wiskunde     4 4
Geschiedenis     2 2
Aardrijkskunde     2 1
Fysica     2 2
Biologie     2 2
Chemie     2 2
Specifiek gedeelte        
Sport*     6/10 6/10
Onderwijsloopbaanbegeleiding     1 1
Bewegingswetenschappen     2 2
Totaal     34/38 33/37

* 4u extra specialisatie mogelijk: dans, judo, basketbal, voetbal, tennis, omnisport, zwemmen, fitness, padel, kunstschaatsen.