Latijn – Moderne talen

3de graad ASO

Dankzij Latijn leer ik heel makklijk Frans en Engels. Bovendien mag ik kiezen tussen Duits en Spaans... Een degelijke voorbereiding op de universiteit!
Leren over Rome in Rome, samen cultuur ontdekken!

Waarom deze richting kiezen?

Studies Latijn dragen bij tot de algemene vorming van de leerlingen. Ze hebben tot doel inzicht te verwerven in taal en letterkunde, de kunst en cultuur, de maatschappij en de mentaliteit van de Grieken en de Romeinen. Zo krijgen de leerlingen een beter inzicht in de eigen cultuur en kunnen ze onder andere ook de westerse cultuur met niet-westerse culturen vergelijken.

Via de vakken Moderne Talen ontwikkelen onze leerlingen een brede talenkennis. Frans, Engels en de keuze in de derde graad tussen Duits en Spaans zorgen ervoor dat onze leerlingen mondeling en schriftelijk degelijk worden voorbereid. Ook voor Nederlands staat er een uurtje extra op het programma.

Leerlingenprofiel

  • De studierichting Latijn richt zich tot leerlingen met een belangrijke interesse voor taal, cultuur en literatuur. De brede algemene vorming die het Latijn hen biedt, spreekt hen aan.
  • Oog hebben voor de klassieke cultuur draagt bij tot openheid voor andere culturen, waardoor de leerlingen de eigen tijdsgeest leren relativeren.
  • Taalvaardig en communicatief
  • Interesse hebben in andere culturen, talen en literatuur
  • Zin voor nauwkeurigheid.
  • Je studiehouding moet gericht zijn op het begrijpend studeren van de leerstof.
  • Je bent bereid de nodige tijd te besteden aan je studies.

Wat hierna?

Een Master Klassieke Filologie, Politieke Wetenschappen, Cultuurwetenschappen of Rechten? Dat kan perfect na deze richting. Ook een Master Taal- en Letterkunde of Toegepaste Taalkunde ligt in het verlengde van deze richting. Wil je liever een Bachelor Toegepaste Psychologie, Notariaat, Bedrijfsmanagement of Orthopedagogie, kan dat eveneens. Opleiding richting het onderwijs behoren vanzelfsprekend perfect tot de mogelijkheden.

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Nederlands     4 4
Frans     4 4
Engels     3 3
Latijn     4 4
Wiskunde     3 3
Geschiedenis     2 2
Aardrijkskunde     1 1
Fysica        
Biologie        
Chemie        
Natuurwetenschappen     2 2
Specifiek gedeelte        
Duits / Spaans     3 3
Onderwijsloopbaanbegeleiding     1 1
Totaal     31 31

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid