Humane wetenschappen - Economie

3de graad ASO

We leren al veel over sparen en bedrijven en zo. Superinteressant!
Ontdekken hoe onze samenleving in elkaar zit en hoe mensen denken... Boeiend. Later word ik misschien psycholoog. Of kies ik voor Rechten, of Politieke en Sociale Wetenschappen. Mijn vriendin heeft al beslist: zij kiest voor Sociaal Werk.

Waarom deze richting kiezen?

In Humane Wetenschappen-Economie willen we leerlingen in de eerste plaats leren aspecten van mens en samenleving te observeren en beschrijven via de vakken Gedrags- en Cultuurwetenschappen belangrijk: het vormt de basis van analyse en synthese. Leerlingen leren op een wetenschappelijke manier mens en maatschappij te doorgronden, o.a. via analyses en syntheses. Het vak Economie focust op de economische actualiteit, en wil via het opbouwen van een brede basisterminologie en –inzichten de leerlingen boeien om op een kritische wijze na te denken over allerhande economische thema’s. We kiezen voor een aanbod van twee uur per week zodat je voldoende basiskennis opbouwt zonder een te zwaar pakket te moeten verwerken./p>

Via de vakken Moderne Talen ontwikkelen onze leerlingen een brede talenkennis. Frans, Engels en de keuze tussen Duits en Spaans in de 3de graad zorgen ervoor dat onze leerlingen mondeling en schriftelijk degelijk worden voorbereid. Ook voor Nederlands staat er een uurtje extra op het programma.

Leerlingenprofiel

  • Kritische ingesteldheid
  • Methodisch kunnen werken
  • Verbaal en sociaal sterk zijn
  • Geboeid zijn door economie en de actualiteit
  • Zin voor nauwkeurigheid.

Wat hierna?

Een Master Psychologie, Politieke Wetenschappen, Cultuurwetenschappen of Rechten? Dat kan perfect na deze richting. Wil je liever een Bachelor Toegepaste Psychologie, Notariaat, Bedrijfsmanagement of Orthopedagogie, kan dat eveneens. Ook een opleiding richting het onderwijs behoort perfect tot de mogelijkheden.

Basisvorming     5e 6e
Levensbeschouwelijk vak     2 2
Lichamelijke opvoeding     2 2
Nederlands     4 4
Frans     3 3
Engels     2 2
Wiskunde     3 3
Geschiedenis     2 2
Aardrijkskunde     1 1
Fysica        
Biologie        
Chemie        
Natuurwetenschappen     2 2
Specifiek gedeelte        
Economie     2 2
Gedragswetenschappen     4 3
Cultuurwetenschappen     3 4
Onderwijsloopbaanbegeleiding     1
Wiskunde (optie)     1/- 1/-
Totaal     31/30 31/30

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid