Economische Wetenschappen

2de graad ASO

Een masterdiploma ligt binnen handbereik, want zowel voor Wiskunde als Economie ben ik degelijk voorbereid.
Later wil ik een eigen bedrijfje oprichten. Boekhouden is helemaal niet saai… Handelsingenieur studeren zegt me wel wat.

Waarom deze richting kiezen?

Het vak Economie focust op de economische actualiteit, en wil via het opbouwen van een brede basisterminologie en –inzichten de leerlingen boeien om op een kritische wijze na te denken over allerhande economische thema’s. Via de vakken handelseconomie en boekhouden leer je op termijn alle finesses van de economische wereld.

Via de vakken Moderne Talen ontwikkelen onze leerlingen een brede talenkennis. Frans, Engels en de keuze tussen Duits en Spaans in de 3de graad zorgen ervoor dat onze leerlingen mondeling en schriftelijk degelijk worden voorbereid. Ook voor Nederlands staat er een uurtje extra op het programma.

Leerlingenprofiel

  • Geboeid zijn door economie en de actualiteit
  • Zin voor nauwkeurigheid
  • Taalvaardig en communicatief
  • Interesse hebben in andere culturen, talen en literatuur

Keuzemodules

Elke leerling Economische Wetenschappen kan kiezen uit een extra module van 2 uur.  Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld 2 uur extra Economie, wat uiteraard de beste optie is voor wie later in een puur economische richting verder wil.  Ook kan je kiezen voor 2 uur extra Moderne Talen zodat je extra Frans en Engels leert.  Ben je eerder artistiek of sportief aangelegd, kies dan voor 2 uur Sport, Beeldende Vorming of Waarnemingstekenen.

Wat hierna?

Een brede waaier aan master- en bacheloropleidingen om uit te kiezen: Master Taal- en Letterkunde, Master Vertaler/Tolk, Bachelor Office Management, Bachelor Bedrijfsmanagement, Bachelor Marketing, Bachelor Sociaal Werk, Bachelor Journalistiek, Bachelor Netwerkeconomie en zoveel meer zijn allemaal perfect mogelijk.

 

Basisvorming: Doorstroom 3e 4e
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Geschiedenis en burgerschap 2
Wiskunde 4
STEM - Natuurwetenschappen
  • Aardrijkskunde
  • Biologie
  • Chemie
  • Fysica
4
athena 21st century skills 1
Onderwijsloopbaanbegeleiding
en studietechnieken
1
Totaal 26 27 

 

Specifiek gedeelte: Economische Wetenschappen 3e 4e
Economie 4 4
Wiskunde 1
Totaal 5

 

 

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid