Sportwetenschappen

2de graad ASO

Wetenschappen en Sport samen, zo studeer ik later voor kinesist.
Op zeilstage in Nieuwpoort of rotsen gaan beklimmen in de Ardennen, supertof.

Waarom deze richting kiezen?

De richting Sport-Wetenschappen focust op een harmonische ontwikkeling van lichaam en geest via sport. De leerlingen kiezen een specialisatie (voetbal, tennis, omnisport, basketbal, dans, judo, fitness, padel en kunstschaatsen), maar krijgen ook de nodige stevige theoretische achtergrond. Presteren voor theorie en voor sport dus!

In de richting Sport-Wetenschappen wordt de studie van de natuurverschijnselen, de levenloze en de levende materie uitgediept in de vakken Fysica, Chemie en Biologie. Deze studierichting legt vooral de klemtoon op het aanleren van een wetenschappelijke denkwijze en experimentele vaardigheden, teruggekoppeld naar de sportlessen zelf!

Leerlingenprofiel

  • Uiteraard ben je zeer sportief ingesteld, en wil je tot het uiterste gaan om je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.
  • Je hebt een grote interesse in natuurverschijnselen en het verklaren ervan. Er wordt echter meer van je verwacht. Drang naar inzicht, zin voor nauwkeurigheid en analyse, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, planmatig werken, zijn belangrijke vereisten voor leerlingen die kiezen voor een richting wetenschappen.
  • Om inzicht te verwerven is het noodzakelijk de resultaten van demonstratieproeven te onthouden en feitenkennis te studeren. Wetenschappen studeren vereist een behoorlijke geheugencapaciteit.

Wat hierna?

Masteropleidingen Lichamelijke Opvoeding, Geneeskunde, Farmacie, Kinesitherapie maar ook studies Master Biologie of Chemie liggen in het verlengde van deze studierichting. Qua bacheloropleidingen keuze te over: Bachelor Sport en Beweging, Bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen of Biomedische Laboratoriumtechnologie of een onderwijsopleiding Lichamelijke Opvoeding, het kan allemaal.

 

Basisvorming: Doorstroom 3e 4e
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Geschiedenis en burgerschap 2
Wiskunde 4
STEM - Natuurwetenschappen
  • Aardrijkskunde
  • Biologie
  • Chemie
  • Fysica
4
athena 21st century skills 1
Onderwijsloopbaanbegeleiding
en studietechnieken
1
Totaal 26 27 

 

Specifiek gedeelte: Sportwetenschappen 3e 4e
STEM Bio - Fysica - Chemie 3
Bewegingswetenschappen 1
Complementair: Sport (verplicht) 2
Totaal 6

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid