Humane Wetenschappen

2de graad ASO

Ontdekken hoe onze samenleving in elkaar zit en hoe mensen denken… Boeiend.
Later word ik misschien psycholoog. Of kies ik voor Rechten, of Politieke en Sociale Wetenschappen. Mijn vriendin heeft al beslist: zij kiest voor Sociaal Werk.

Waarom deze richting kiezen?

In de tweede graad Humane Wetenschappen-Economie willen we leerlingen in de eerste plaats leren aspecten van mens en samenleving te observeren en beschrijven via de vakken Gedrags- en Sociale Wetenschappen enerzijds en Kunst, Cultuur en Filosofie anderzijds: het vormt de basis van analyse en synthese. Leerlingen leren zo op een wetenschappelijke manier mens en maatschappij te doorgronden.

Je verdiept je in kunst, cultuur en filosofie maar ook in het gedrag van de mens en de systemen in onze maatschappij.  Zo krijg je een genuanceerd totaalbeeld aangereikt op school dat jij vervolgens met een kritische blik en open-minded kunt interpreteren.

Leerlingenprofiel

  • Kritische ingesteldheid
  • Methodisch kunnen werken
  • Verbaal en sociaal sterk zijn
  • Geboeid zijn door economie en de actualiteit
  • Zin voor nauwkeurigheid.

Keuzemodules

Elke leerling Humane Wetenschappen kan kiezen uit een extra module van 2 uur.  Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld 2 uur Economie, of voor 2 uur extra Moderne Talen zodat je extra Frans en Engels leert.  Ben je eerder artistiek of sportief aangelegd, kies dan voor 2 uur Sport, Beeldende Vorming of Waarnemingstekenen.

Wat hierna?

Een Master Psychologie, Politieke Wetenschappen, Cultuurwetenschappen of Rechten? Dat kan perfect na deze richting. Wil je liever een Bachelor Toegepaste Psychologie, Notariaat, Bedrijfsmanagement of Orthopedagogie, kan dat eveneens. Ook een opleiding richting het onderwijs behoort perfect tot de mogelijkheden.

 

Basisvorming: Doorstroom 3e 4e
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Geschiedenis en burgerschap 2
Wiskunde 4
STEM - Natuurwetenschappen
  • Aardrijkskunde
  • Biologie
  • Chemie
  • Fysica
4
athena 21st century skills 1
Onderwijsloopbaanbegeleiding
en studietechnieken
1
Totaal 26 27 

 

Specifiek gedeelte: Humane Wetenschappen 3e 4e
Gedrags- en Sociale Wetenschappen  2
Kunst, Cultuur en Filosofie 3
Totaal 5

 

 

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid