Latijn

2de graad ASO

Leren over Rome in Rome, samen cultuur ontdekken!
Dankzij Latijn leer ik heel makkelijk Frans en Engels… Een degelijke voorbereiding op de universiteit!

Waarom deze richting kiezen?

Studies Latijn dragen bij tot de algemene vorming van de leerlingen. Ze hebben tot doel inzicht te verwerven in taal en letterkunde, de kunst en cultuur, de maatschappij en de mentaliteit van de Grieken en de Romeinen. Zo krijgen de leerlingen een beter inzicht in de eigen cultuur en kunnen ze onder andere ook de westerse cultuur met niet-westerse culturen vergelijken.

In combinatie hiermee krijgen de leerlingen een stevig pakket Wiskunde aangeboden dat zowel inhoudelijk als qua aantal uren optimaal voorbereidt op alle richtingen waarbij wiskunde een must is.

Leerlingenprofiel

  • De studierichting Latijn richt zich tot leerlingen met een belangrijke interesse voor taal, cultuur en literatuur. De brede algemene vorming die het Latijn hen biedt, spreekt hen aan.
  • Oog hebben voor de klassieke cultuur draagt bij tot openheid voor andere culturen, waardoor de leerlingen de eigen tijdsgeest leren relativeren.
  • Je studiehouding moet gericht zijn op het begrijpend studeren van de leerstof. Een goede kennis van wiskunde is een sterk gewaardeerd hulpmiddel.
  • Een correcte en genuanceerde omschrijving van waarnemingen vereist een vlotte taalvaardigheid van het Nederlands.
  • Je bent bereid de nodige tijd te besteden aan je studies. Alleen door elke les te studeren, oefeningen voor te bereiden, taken en verslagen

Keuzemodules

Elke leerling Latijn krijgt minstens 3 uur Latijn per week en een extra uur Wiskunde. Als keuzemodule kan je onder andere kiezen voor nog 2 uur Latijn extra, wat sowieso de beste optie is.  Ook kan je opteren voor 2 uur Moderne Talen of Labopraktijk als dat meer jouw ding is.

Wat hierna?

Elke opleiding aan de universiteit of hogeschool ligt voor het grijpen.  Masteropleidingen Geneeskunde, Burgerlijk Ingenieur, Industrieel Ingenieur, Bio-ingenieurswetenschappen of Rechten? Ook een Master Geografie of Toegepaste Informatica kunnen perfect, en natuurlijk Klassieke Filologie of een taalopleiding. Keuze te over! Wil je liever een bacheloropleiding idem dito!

 

Basisvorming: Doorstroom 3e 4e
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 3
Geschiedenis en burgerschap 2
Wiskunde 4
STEM - Natuurwetenschappen
  • Aardrijkskunde
  • Biologie
  • Chemie
  • Fysica
4
athena 21st century skills 1
Onderwijsloopbaanbegeleiding
en studietechnieken
1
Totaal 26 27 

 

Specifiek gedeelte: Latijn 3e 4e
Latijn 4
Wiskunde 1
Totaal 5 5 

 

 

© 2022 athena-school.be - Privacybeleid