Latijn – Wetenschappen - Wiskunde

3de graad ASO

De combinatie van wiskunde, wetenschappen en Latijn zorgt ervoor dat zowat alles aan de universiteit mogelijk is. Geweldig toch?
Leren over Rome in Rome, samen cultuur ontdekken!

Waarom deze richting kiezen?

Studies Latijn dragen bij tot de algemene vorming van de leerlingen. Ze hebben tot doel inzicht te verwerven in taal en letterkunde, de kunst en cultuur, de maatschappij en de mentaliteit van de Grieken en de Romeinen. Zo krijgen de leerlingen een beter inzicht in de eigen cultuur en kunnen ze onder andere ook de westerse cultuur met niet-westerse culturen vergelijken.

In combinatie hiermee krijgen de leerlingen een stevig pakket Wiskunde en Wetenschappen aangeboden dat zowel inhoudelijk als qua aantal uren optimaal voorbereid op alle richtingen waarbij wiskunde en wetenschappen een must is.

Leerlingenprofiel

Wat hierna?

Masteropleidingen Geneeskunde, Burgerlijk Ingenieur, Industrieel Ingenieur, Bio-ingenieurswetenschappen of Farmacie? Ook een Master Geografie of Toegepaste Informatica kunnen perfect, en natuurlijk Klassieke Filologie. Keuze te over! Wil je liever een bacheloropleiding idem dito!

Basisvorming 5e 6e
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
Latijn 4 4
Wiskunde 7/8 7/8
Geschiedenis 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Fysica 2 2
Biologie 2 2
Chemie 2 2
Specifiek gedeelte    
Onderwijsloopbaanbegeleiding  1  1
Totaal 34/35 34/35