1UP Conference

De leerlingen van de 2de graad TSO Grafische Media van Athena campus Heule bezochten de 1UP GAME BEURS in Kortrijk Xpo. 1UP Conference viert de wondere wereld van het gamen op mobiel, console en pc.

Laatste lesweek

De leerlingen van 1Aa en 1Ab op campus Heule (OV 4 Type 9) kregen een alternatief programma in de laatste lesweek. Stonden op het programma: een spel in Kortrijk, een quiz, gezelschapsspelen en reuzepelen. De leerlingen kregen als beloning voor hun inzet en medewerking lekkere hapjes.

Dylan volgt duaal leren

De minister van onderwijs Hilde Crevits bracht deze morgen een werkbezoek aan de nieuwbouw van het woonzorgcentrum in Bellegem (Stad Kortrijk). Dankzij het duaal leren leert Dylan (leerling in 3de graad BSO Elektriciteit) van Athena campus Heule het beroep van elektricien op de werkvloer.

Aflossingsmarathon

Athena campus Heule nam deel aan de aflossingsmarathon in Wevelgem en eindigde op een verdienstelijke 17de plaats in een tijd van 3u24min54sec.

Autovrije zondag

Zondag 16 september ondersteunde Athena campus Heule op autovrije zondag Fietsencentrum vzw Mobiel bij het nazien en herstellen van fietsen op de grote markt van Stad Kortrijk.

Driedaagse Westhoek

Vol goede moed en een valies vol verwachtingen vertrokken de leerlingen van de eerste graad van athena campus Heule op woensdag 6 juni naar de Westhoek voor een driedaagse in het teken van 100 jaar WO I.

SODA attest

Vandaag was er de jaarlijkse uitreiking van de SODA attesten op campus Heule. Heel veel trotse leerlingen mochten het SODA attest in ontvangst nemen in het bijzijn van hun ouders. De proclamatie werd mee ondersteund door onze schoolband en mensen uit de bedrijfswereld. Langs deze weg nogmaals proficiat aan de leerlingen die het SODA attest behaalden!

Hola chicos

De leerlingen uit de 3de graad TSO van campus Heule vertrokken op maandag 21 mei gisteren in alle vroegte richting Barcelona voor hun meerdaagse reis. Aangezien het de eerste keer was dat we met het vliegtuig reisden was de spanning bij sommige leerlingen wel te snijden.

Duaal Leren App

Athena campus Heule stond vandaag in de finale van Duaal leren - Agentschap voor ondernemersvorming in het Vlaams Parlement te Brussel. Onder goedkeurend oog van onder meer Raymonda Verdyck, ministers Crevits en Muyters stelden ze hun app voor. We waren bij de 20 finalisten maar niet bij de 5 winnaars, toch zijn we meer dan trots op onze leerlingen. Proficiat!

SOS Schilder op school

Athena Campus Heule vraagt vandaag aandacht voor de richting ‘schilderen’ in het secundair onderwijs.

Samen met 25 andere scholen voeren ze actie onder de noemer ‘SOS Schilder op school.’ Twintig leerlingen van de basisschool ‘de dobbelsteen XL’ en Athena campus Heule maken samen een colorwall van 20 vierkante meter. Het zijn de leerlingen van de afdeling schilderwerk en decoratie van de secundaire school die hun jongere collega’s van het zesde leerjaar wegwijs maken in schildertechnieken.

DUAPP

De leerlingen Eamon Verstraete en Gillian Verduyn uit 5 Elektriciteit van campus Heule hebben gisteravond bij VOKA hun idee rond het ontwikkelen van een app, om het duaal leren gemakkelijker te maken, met glans verdedigd.

In de poll kreeg hun idee uit 13 ideeën een 3de plaats. Het verdict van de jury, over wie verder mag naar de volgende ronde, volgt nog... spannend!

Dikketruiendag

De vriestemperaturen konden de leerlingen van campus Heule op woensdag 7 februari niet tegenhouden om vol enthousiasme mee te strijden in het teambuildingsspel: "Samen sterk". Alle leerlingen werden door elkaar in groepen verdeeld en dit samen met de leerlingen van de basisschool "Dobbelsteen XL". Er waren op het volledige schooldomein allerlei activiteiten die in het teken stonden van ecologie, bedreigde diersoorten, energie,...Na het spel werd iedereen getrakteerd op verse pannenkoeken en warme chocomelk. De schoolband heeft deze geslaagde dag afgesloten met een prachtig optreden.

Het volledig fotoverslag kan je terugvinden op https://www.facebook.com/AthenacampusHeule/

GO-ambassadeurs

Tijdens een vergadering van de leerlingenraad (athena campus Heule) zeiden Ines, Robbe en Sarah dat ze wilden deelnemen aan het GO! Memorandum. Vandaag realiseerden ze hun eerste actie als GO-ambassadeurs.

Beroepen ontdekken op het werkveld

Om leerlingen te helpen bij de eventuele keuze voor een technische opleiding is het noodzakelijk dat ze een beeld krijgen van de verschillende technische beroepen en opleidingen.

Door middel van promofilmpjes wil Athena campus Heule aan de hand van getuigenissen uit het werkveld (rolmodellen) verschillende beroepen schetsen die in een bedrijf voorkomen en hoe mensen deze ervaren. Het is de bedoeling dat leerlingen nieuwe beroepen leren kennen, een praatje slaan met mensen op de werkvloer en ter plaatse Techniek beleven.

Fietscontrole

Op maandag 13 november kregen alle leerlingen die met de fiets naar school komen op campus Heule de kans om hun fiets te laten controleren en merken.

Duaal Leren

Vanaf 1 september biedt campus Heule en campussen CLW de mogelijkheid aan leerlingen in de 3de graad BSO om in te stappen in de trajecten voor Duaal Leren. Dit kan binnen de afdelingen Elektriciteit, Schilderen, Bouw, Lassen en Automechanica. Via Duaal Leren verwerven de leerlingen vaardigheden op school en op de werkvloer. Leerlingen die geslaagd zijn voor de opleiding ontvangen een diploma of getuigschrift van de studierichting.

Duaal leren in het WTV-nieuws...

Folder Duaal Leren