Op dinsdag 19 maart houden de verschillende campussen van athena (Athena campus Pottelberg, Athena campus Drie Hofsteden, Athena campus Heule, Athena campussen CLW en Athena campus Ter Bruyninge) hun infoavond om 19.00u. Kom langs en maak kennis met ons ruim aanbod aan studierichtingen. We geven ook toelichting bij de modernisering van het secundair onderwijs. Allen welkom!

De leerlingen van de 2de graad TSO Grafische Media van Athena campus Heule bezochten de 1UP GAME BEURS in Kortrijk Xpo. 1UP Conference viert de wondere wereld van het gamen op mobiel, console en pc.

Op 28 januari 2019 vertrokken een aantal leerlingen OV1 en OV2 van athena campus Ter Bruyninge naar Ouddorp (Zeeland Nederland) voor enkele dagen begeleid wonen.

De leerlingen van 1Aa en 1Ab op campus Heule (OV 4 Type 9) kregen een alternatief programma in de laatste lesweek. Stonden op het programma: een spel in Kortrijk, een quiz, gezelschapsspelen en reuzepelen. De leerlingen kregen als beloning voor hun inzet en medewerking lekkere hapjes.

De minister van onderwijs Hilde Crevits bracht deze morgen een werkbezoek aan de nieuwbouw van het woonzorgcentrum in Bellegem (Stad Kortrijk). Dankzij het duaal leren leert Dylan (leerling in 3de graad BSO Elektriciteit) van Athena campus Heule het beroep van elektricien op de werkvloer.

Leerlinge Mouri Houllier uit 5 haarzorg heeft dit weekend deelgenomen aan de provinciale kampioenschappen zwemmen te Brugge. Mouri behaalde maar liefst 4 medailles (Brons op 50M rugslag en 50M vlinderslag , Zilver op 200M Vrije slag en Goud op 200M Wisselslag). Een dikke proficiat aan Mouri!!

Athena campus Heule nam deel aan de aflossingsmarathon in Wevelgem en eindigde op een verdienstelijke 17de plaats in een tijd van 3u24min54sec.

Zondag 16 september ondersteunde Athena campus Heule op autovrije zondag Fietsencentrum vzw Mobiel bij het nazien en herstellen van fietsen op de grote markt van Stad Kortrijk.

Vol goede moed en een valies vol verwachtingen vertrokken de leerlingen van de eerste graad van athena campus Heule op woensdag 6 juni naar de Westhoek voor een driedaagse in het teken van 100 jaar WO I.

Deze avond werden de sportpersoonlijkheden van de verschillende Kortrijkse scholen gehuldigd. De verschillende campussen van athena (Pottelberg, Drie Hofsteden en Heule) vielen ruimschoots in de prijzen. Proficiat aan onze leerlingen!

Vandaag was er de jaarlijkse uitreiking van de SODA attesten op campus Heule. Heel veel trotse leerlingen mochten het SODA attest in ontvangst nemen in het bijzijn van hun ouders. De proclamatie werd mee ondersteund door onze schoolband en mensen uit de bedrijfswereld. Langs deze weg nogmaals proficiat aan de leerlingen die het SODA attest behaalden!

De leerlingen uit de 3de graad TSO van campus Heule vertrokken op maandag 21 mei gisteren in alle vroegte richting Barcelona voor hun meerdaagse reis. Aangezien het de eerste keer was dat we met het vliegtuig reisden was de spanning bij sommige leerlingen wel te snijden.

Het WK Voetbal komt steeds dichterbij. De sportleerlingen van athena campus Pottelberg geven alvast het goede voorbeeld en haalden maar liefst vier bekers met de eindwinst binnen in één week tijd. Zowel onze cadetten als onze scholieren kroonden zich eerst tot West-Vlaams kampioen en vervolgens tot Vlaams kampioen in de grote SVS-voetbalcompetitie. Een knaller van een sportprestatie en een waar unicum!