De minister van onderwijs Hilde Crevits bracht deze morgen een werkbezoek aan de nieuwbouw van het woonzorgcentrum in Bellegem (Stad Kortrijk). Dankzij het duaal leren leert Dylan (leerling in 3de graad BSO Elektriciteit) van Athena campus Heule het beroep van elektricien op de werkvloer.

Leerlinge Mouri Houllier uit 5 haarzorg heeft dit weekend deelgenomen aan de provinciale kampioenschappen zwemmen te Brugge. Mouri behaalde maar liefst 4 medailles (Brons op 50M rugslag en 50M vlinderslag , Zilver op 200M Vrije slag en Goud op 200M Wisselslag). Een dikke proficiat aan Mouri!!

Athena campus Heule nam deel aan de aflossingsmarathon in Wevelgem en eindigde op een verdienstelijke 17de plaats in een tijd van 3u24min54sec.

Zondag 16 september ondersteunde Athena campus Heule op autovrije zondag Fietsencentrum vzw Mobiel bij het nazien en herstellen van fietsen op de grote markt van Stad Kortrijk.

Vol goede moed en een valies vol verwachtingen vertrokken de leerlingen van de eerste graad van athena campus Heule op woensdag 6 juni naar de Westhoek voor een driedaagse in het teken van 100 jaar WO I.

Deze avond werden de sportpersoonlijkheden van de verschillende Kortrijkse scholen gehuldigd. De verschillende campussen van athena (Pottelberg, Drie Hofsteden en Heule) vielen ruimschoots in de prijzen. Proficiat aan onze leerlingen!

Vandaag was er de jaarlijkse uitreiking van de SODA attesten op campus Heule. Heel veel trotse leerlingen mochten het SODA attest in ontvangst nemen in het bijzijn van hun ouders. De proclamatie werd mee ondersteund door onze schoolband en mensen uit de bedrijfswereld. Langs deze weg nogmaals proficiat aan de leerlingen die het SODA attest behaalden!

De leerlingen uit de 3de graad TSO van campus Heule vertrokken op maandag 21 mei gisteren in alle vroegte richting Barcelona voor hun meerdaagse reis. Aangezien het de eerste keer was dat we met het vliegtuig reisden was de spanning bij sommige leerlingen wel te snijden.

Het WK Voetbal komt steeds dichterbij. De sportleerlingen van athena campus Pottelberg geven alvast het goede voorbeeld en haalden maar liefst vier bekers met de eindwinst binnen in één week tijd. Zowel onze cadetten als onze scholieren kroonden zich eerst tot West-Vlaams kampioen en vervolgens tot Vlaams kampioen in de grote SVS-voetbalcompetitie. Een knaller van een sportprestatie en een waar unicum!

Uit onderzoek bleek dat onze leerlingen meestal geen hobby hebben en/of het huis amper buiten komen tijdens de schoolvrije uren. We vinden dit heel spijtig en willen hen via een vrijetijdsmarkt motiveren en activeren om deel te nemen aan activiteiten buiten de schoolmuren. Er kwamen verschillende organisaties hun werking voorstellen. De leerlingen waren zeer enthousiast!

Athena campus Heule stond vandaag in de finale van Duaal leren - Agentschap voor ondernemersvorming in het Vlaams Parlement te Brussel. Onder goedkeurend oog van onder meer Raymonda Verdyck, ministers Crevits en Muyters stelden ze hun app voor. We waren bij de 20 finalisten maar niet bij de 5 winnaars, toch zijn we meer dan trots op onze leerlingen. Proficiat!

De laatstejaars van athena Campus Drie Hofsteden zijn de uitdaging aangegaan om een caravan om te bouwen tot een kleine theaterzaal voor poppenspel en toneeltjes.

De leerlingen van het observatiejaar Athena Campus Ter Bruyninge hebben het beroependorp in het Fatimaklooster te Heule bezocht. Zij hebben kennis gemaakt met verschillende beroepen. Het was een boeiende en leerrijke uitstap!

De leerlingen van Athena Ter Bruyninge hebben deelgenomen aan GO!2Ste(a)m. Pascal Cooman, directeur van basisschool Bellevue, heeft dit op een zeer enthousiaste manier overgebracht aan de leerlingen. De leerlingen van het observatiejaar waren zeer geboeid door de LiitleBits, zij vonden het zeer leerrijk! Het was een innovatieve manier van lesgeven dat onze leerlingen sterk motiveert. In de toekomst zullen we de LittleBits huren om de praktijklessen aantrekkelijker te maken.