1ste graad A STEM (campus Heule)

Nieuw: STEM met keuze Techniek of Wetenschappen

Waarom deze richting kiezen?

Wie instapt in de A-stroom wordt voorbereid op een wetenschappelijke / technische opleiding. Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om een technische of wetenschappelijke studierichting in athena te kunnen volgen. Daarbij worden theoretische inzichten aangevuld met praktische oefeningen.

Een belangrijk vak in het eerste jaar is het vak STEM (verzamelnaam voor wetenschap, techniek en wiskunde). In dit vak wordt projectmatig gewerkt met leerplandoelstellingen uit de vakken natuurwetenschappen, wiskunde en techniek.

In het eerste leerjaar STEM kan je kiezen voor:

• STEM optie Techniek
  • STEM optie Wetenschappen

Het tweede leerjaar A bouwt verder op het eerste leerjaar A. In campus Heule kan je kiezen voor:

• Techniek Wetenschappen
  • Moderne Wetenschappen
  • Grafische Communicatie en Media
  • Mechanica en Elektriciteit

Als je op onze school de eerste graad A-stroom wil volgen, ben je best geïnteresseerd in wetenschap en techniek. Dat maakt het je gemakkelijker om later een studierichting te kiezen die je graag wil doen.

Wat hierna?

Na de 1ste graad kan je op campus Heule kiezen tussen de richtingen Grafische Media (en later multimedia en podiumtechnieken) en Elektrotechnieken / Techniek Wetenschappen of volgens je eigen interesse verschillende aso- als tso-richtingen op een van onze andere campussen.

Klasuurtje

Tijdens het extra klasuurtje leer je leren, keuzes maken en werken we aan een goede klassfeer.

Basisvorming   1e 2e
Levensbeschouwelijk vak   2 2
Lichamelijke opvoeding   2 2
Nederlands   5 5
Frans   4 3
Engels   2 2
Wiskunde   5 4
Geschiedenis   1 2
Aardrijkskunde   2 1
Natuurwetenschappen   1 2
Muzikale opvoeding   1
Plastische opvoeding   1 1
Techniek   2 2
Specifiek gedeelte
STEM
(optie Techniek of Wetenschappen)
Techniek Wetenschappen* Wiskunde
Wetenschappelijk werk
Moderne Wetenschappen* Economie   2
Wetenschappelijk werk
ICT/Grafische
Elektriciteit
Grafische Communicatie en Media*     8
Mechanica en Elektriciteit*     8
Totaal   32 34

* 8 lesuren naar keuze

STEM = Science - Technology - Engineering - Mathematics.
Projectmatig aanbod van Wetenschappen, Wiskunde, Techniek, Elektriciteit en Grafische media.